Idén is részt vett a 8. a osztály a Kutatók Éjszakája programon. Ebben az évben a hódmezővásárhelyi Bethlen Gábor Református Gimnáziumba látogattunk el. Az Ótemplom tetejére mászva a távcsöves égboltmegfigyelés után interaktív kémiai kísérleteken vettünk részt.

A 6.b osztállyal a Kutatók Éjszakáján újra ellátogattunk az Agórába.• Részt vehettünk a MTA -SZTE Digitális Tanulási Technológiák Kutatócsoport SZTE Oktatáselméleti Kutatócsoportjának foglalkozásain. • “A megszelídített villámoktól a gasztrofizikán keresztül a hangok birodalmáig…” látványos bemutatókat láttunk.• Jártunk természettudományos, interaktív, látványos kísérletbemutatón.• „Az ásványok titkai” címmel – FábiánTamás Ásvány és Értékkiállításon oldottunk meg érdekes feladatokat.• Megnéztünk egy láthatatlan kiállítást is.

Termosz laboratóriumIskolánk kis kémikusai, kihasználva a Kutatók éjszakája programsorozat által adott lehetőséget, ellátogattak a Termosz laboratóriumba, ahol sok érdekes kísérletet végezhettek el. Tartalmas időtöltésnek bizonyult ez az óra.Megvizsgálták hogyan vezeti át a papír a vizes oldatokat egyik pohárból a másikba.Színes szivárványt állítottak elő különbözőre színezett, különböző sűrűségű oldatok segítségével.Növénykémiai kísérleteket végeztek. A növények színanyagát vizsgálták különböző kémhatású oldatokban lilakáposzta oldat segítségével.Köszönjük a lehetőséget a szervezőknek! Nagyon jól szórakoztunk és közben újat is tanultunk.