2023. szeptember 22-én a Takarékoskodj az energiával! címmel vidám, kerékpáros városi vetélkedőt hirdetett a Szegedi Városkép és Piac Kft. és a Szent-Györgyi Albert Agóra az Autómentes Nap alkalmából.

Ezen a rendezvényen az 5.a osztály képviselte iskolánkat  Berszán Izabella osztályfőnök és Sándor-Prágai Nikoletta osztályfőnök-helyettes vezetésével.

Az 5.a osztály kerékpárokkal indult el a Dugonics térre, a vetélkedő kezdetének helyszínére. Ott Orbán Hedvig, az Agóra igazgatónője ismertette a verseny feltételeit, menetét.  Kaptunk egy menetlevelet, mely 11 állomást tartalmazott. Volt feladat a Somogyi könyvtárban, a Szent István téren, a Szeged Pályaudvaron, az Alsóvárosi Templomnál, a Dóm téren, a Móra Ferenc Múzeumnál, a Szegedi Nemzeti Színháznál. A menetlevelet folyamatosan megtöltöttük az útközben szerzett informàciókkal. Környezetvédelemre és közlekedésre vonatkozó kérdésekre kellett válaszolnunk.   A végső feladat a Dugonics téren várt ránk, ahol a gyerekeknek műanyag kupakokból, kartonokból kellett egy híres szegedi építményt alkotni. Az 5.a osztály a Móra Ferenc Múzeumot választotta, amit nagyon ügyesen, kreatívan közösen készítettek el a gyerekek.

Ezután eredményhirdetés következett. A jó szereplésért az 5.a osztály a következő díjazásban részesült: az Agórában október 16-án megrendezésre kerülő Varró Dániel és Molnár György előadására vehettek át jegyeket.

Ezt követően újra biciklire pattantunk, és jó hangulatban tértünk vissza az iskolába.

Mindenki nagyon jól érezte magát a programon és nagy örömmel várjuk a következő lehetőséget.