Képes összeállításunkban hétről-hétre bemutatjuk intézményünk tanulóit, akik iskolán kívül sportolnak, és igazán kiemelkedő eredményekkel büszkélkedhetnek!
A különböző sportágak bemutatásával, reméljük, kedvet kapnak tanulóink valamelyik sportághoz.


Mai sportolónk: Horváth-Fock Regina 8.b osztályos tanuló

Kézilabda

A kézilabda egy labdajáték, melyet férfiak és nők is játszanak. A labdát csak kézzel szabad dobni, a kapus kivételével, lábbal nem szabad hozzáérni. Olyan játék, amelyben a csapat 16 játékosból áll, a játéktéren egy időben legfeljebb 6 + 1 játékos tartózkodhat. A többiek cserejátékosok.

Ezt a sportágat általában fedett csarnokban játsszák, de egyre kedveltebb a strandkézilabda is. A szivacskézilabdát főleg a fiatal sportolók játsszák, a kézilabdáéhoz hasonló szabályokkal.

A kézilabdázás alapmozgásai: futás, ugrás, cselezés és dobás.

Regina 2017 óta kézilabdázik, posztja: beálló.

Legkiemelkedőbb eredményei:

Legjobb kapus díj: 2018

Gólkirályi különdíj: 2019 – XV. ÜSTÖKÖS KUPA

XIII. FŐNIX KUPA (feljátszás U12-be) – 2020. – III. hely

XVI. ÜSTÖKÖS KUPA – 2020. – II. hely

XVII. ÜSTÖKÖS KUPA – 2021. – I. hely

KESI KUPA – 2022. – I. hely

OROSCUP – 2022. – II. hely

GYERMEKBAJNOKSÁG U13 terület 2022 – I. hely

GYERMEKBAJNOKSÁG U14 terület (feljátszás) 2022. – I. hely

II. HAJDU KUPA (feljátszás U15be) – 2022. V. hely

Audi ETO KC U15 utánpótlás torna (feljátszás U15-be) – 2023. – felkészülési mérkőzés

X. MÁTRA KUPA 2022. – II. hely

XVIII. ÜSTÖKÖS KUPA – 2022. – III. hely

GYERMEKBAJNOKSÁG U14 I. osztály – 2023 – I. hely

GYERMEKBAJNOKSÁG U15 I. osztály (feljátszás) 2023. – III. hely

A kézilabdát ajánlanám minden labdaszerető gyermeknek, aki úgy érzi, hogy tud csapatban játszani. Ez egy olyan sportág, amely leginkább megmozgatja az embert testileg és szellemileg egyaránt. A futás és a gyorsaság elengedhetetlen alapja. Emellett nagyon fontos a gondolkodás, a pálya átlátása, a csapattársak és az ellenfél mindennemű gyors felmérése, kiismerése. Előbb-utóbb megtanít nemcsak a felnőttek tiszteletére, hanem minden korosztályéra, illetve a sport iránti alázatra is.

Kajak

A kajakban menetirányban ülnek a sportolók, kéttollú lapátjukkal folyamatosan és egyenlő időközökben, azonos körmozgásokat végezve, mindkét oldalon evezve hajtják előre a hajóikat. A hajók irányítását maguk a sportolók végzik a hajóba épített kormánnyal. A hajó típusa szerint lehet egyénileg és csapatban (páros és négyes) versenyezni.

A kajakozásban a fizikai képességek közül az erőnek és az állóképességnek van nagy szerepe, de szükség van a mozgássor pontos és gyors végrehajtására is. A kajakozás elsősorban a felsőtest izmait fejleszti és veszi igénybe.

A kajakos versenyzőknek sokoldalú lelki tulajdonsággal is kell rendelkezniük. A sok fáradsággal és munkával járó sporthoz igen nagy szorgalomra és akaraterőre van szükség. Jól kell alkalmazkodniuk a változó időjárási körülményekhez: szélben, esőben, napsütésben, álló vagy folyó, hullámos és sima vízen egyaránt el kell végezni az edzéseket. Valamennyi kajakosnak jó úszónak kell lennie. Alaposan ismernie kell a vízi közlekedés szabályait, a folyó és állóvizek tulajdonságait, a vízi akadályok leküzdésének módját.

Regina a kézilabdázás mellett a kajakot 2018-2021 között hajtotta.

Legkiemelkedőbb eredményei:

Vidékbajnokság 2020: MK2 Női Gyermek 2000 m III. hely

Vidékbajnokság 2020: MK1 Vegyes Gyermek 4x200m II. hely

Magyar Bajnokság 2020: MK4 Női Gyermek 2000 m I. hely

Magyar Bajnokság 2020: MK1 Vegyes Gyermek 4x200m II. hely

Magyar Bajnokság 2021: MK4 Vegyes Gyermek 1000 m II. hely

Csapathajó:

Egyéni hajó:

A kajakot azért ajánlanám, mert az alapjai könnyen elsajátíthatók. A koordinációs- és kondicionális képességeket egyaránt jól fejleszti, melyek segítségével a gyerekek terhelhetősége is megnövekszik. Közösségépítő ereje hatalmas, mivel az egyesületek számos szabadidős programot, sátorozást, sütögetést, túrázást szerveznek. Mint minden sport, a kajak is megtanít a tiszteletre és az alázatra.

A természet nyugtató hatása pedig már csak hab a tortán.