Iskolánk ünnepi műsorainak szerves része a tánc, melyek koreografálását és betanítását az alapfokú képzésben résztvevő kollégák végzik: Okt. 23., Márc. 15., évzáró, ballagási műsor, karácsonyi műsor.
Minden tanév végén táncos gálaműsort szervezünk, ahol a képzésben résztvevő gyerek mindegyike legalább kétszer színpadra lép. Ezen a műsoron a szülők és az érdeklődők képet kapnak az éves munka minőségéről. ( Szegedi Tudományegyetem Információs Központjában, : Szegedi Nemzeti Színház Kisszínházában)
Minden második évben megrendezzük a „Művészeti hetet”. Itt két fontos táncos rendezvényre figyelünk a „Tánc napjára” és a gálaműsorra. Az előbbin a„Piruett” városi táncversenynek adunk otthont, az utóbbinak a gerincét a táncos koreográfiák adják. 2011-ben megújult formában gazdag programokat kínált a gyerekeknek. Témája a népművészet volt. Igazodva iskolánk többi profiljához a német, angol és magyar népművészet hagyományainak felkutatása és bemutatása projekt munkában. Különösen fontosnak tartjuk, hogy iskolánk tanulóin és pedagógusain kívül nagyon sok vendéget üdvözölhettünk előadó, szereplő, versenyző, vagy akár csak érdeklődő személyében.   Tartjuk a versenyeztetést is az érdeklődő és tehetséges gyerekek számára, akik így láthatják a többi iskola táncosait és munkájukat is. Az értékeléseken szakavatott zsűri mond véleményt a gyermekekről, ami a fejlődésünket alapozza meg.