2016 szeptembere óta gyógytorna-foglalkozással bővült az egészségügyi ellátás intézményünkben. A foglalkozásokat Lakatosné Ficzere Judit gyógytornász vezeti. A Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakértői Bizottsága vagy a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szegedi Tagintézménye szakértői véleménye alapján azok a gyermekek vesznek részt a foglalkozásokon, akiknek mozgásfejlesztésre van szükségük.

Gyógytorna

Ezen kívül bárki jelentkezhet a foglalkozásra, akinek az ortopéd szakorvos gyógytornát írt elő.

A gyógytorna, más néven mozgásterápia-foglalkozások szerepe gyermekeknél:

Az elmúlt években a gyermekorvosi és ortopédiai vizsgálatok alkalmával egyre több gyermeknél diagnosztizálnak valamilyen mozgásszervi megbetegedést (lábstatika rendellenessége, tartáshibák, mellkas- és gerincdeformitások kezdődő tünetei). Ennek aránya iskoláskorban tovább emelkedik, ami a mozgásszegény életmódnak köszönhető.

Gyógytorna

A gyermekgyógytorna segíthet ezek és a már bekövetkezett sérülések kezelésében, továbbá a belső szervek és az idegrendszer betegségeinek leküzdésében is.
A gyermek mozgásigényének kielégítése, a rendszeres mozgáshoz való hozzászoktatás elősegíti a mozgásszervek és az izomzat egészséges fejlődését. Fontos, hogy folyamatosan és rendszeresen kell fejleszteni az izmokat, így megelőzhető a deformitások és a tartáshibák kialakulása. A korai gyermekkorban felismert deformitásokat még könnyen megszüntethetjük.

A foglalkozások személyre szabottan, az adott fejlesztendő területre koncentrálva zajlanak, sokféle eszköz felhasználásával (gimnasztikai labda, egyensúlyozó henger, egyensúlyozó párna, kézi súlyzó).