Tájékoztatás az iskolai gyógytorna foglalkozásokról Intézményünk gyógytornásza a következő időpontokban tartja a foglalkozásokat:
szerdánként 7. órában
csütörtökönként a 6. órában.
péntekenként a 7., 8. órában.

Lakatosné Ficzere Judit

A Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szakértői Bizottsága vagy a Csongrád Megyei Pedagógiai Szakszolgálat Szegedi Tagintézménye szakértői véleménye alapján azok a gyermekek vesznek részt a foglalkozásokon, akiknek mozgásfejlesztésre van szükségük.

A foglalkozásokat vezeti: Lakatosné Ficzere Judit gyógytornász

A gyógytorna, más néven mozgásterápia foglalkozások szerepe gyermekeknél:

Az elmúlt években a gyermekorvosi és ortopédiai vizsgálatok alkalmával egyre több gyermeknél diagnosztizálnak valamely mozgásszervi megbetegedést (lábstatikai rendellenessége, tartáshibák, mellkas- és gerinc deformitások kezdődő tünetei). Ennek aránya az iskolás korban tovább emelkedik, ami a mozgásszegény életmódnak köszönhető.

A gyermek gyógytorna segíthet ezek és a már bekövetkezett sérülések kezelésében, továbbá a belső szervek és az idegrendszer betegségeinek leküzdésében is.
A gyermek mozgásigényének kielégítése, a rendszeres mozgáshoz való hozzászoktatás elősegíti a mozgásszervek és az izomzat egészséges fejlődését. Fontos, hogy folyamatosan és rendszeresen kell fejleszteni az izmokat, így megelőzhetőek a deformitások és tartáshibák kialakulása. A korai gyermekkorban felismert deformitásokat még könnyen megszüntethetjük.