2014

2015

Sakkországban jártunk

2015.október 17-én rendezték meg Budapesten a Várkert Bazárban az első Világsakkfesztivált, amelynek ötletgazdája és főszervezője Polgár Judit volt. A minden idők legjobb női sakkozója nyolc évvel ezelőtt gondolkodott el először egy ilyen esemény megszervezésén, a célja és álma pedig az, hogy tíz éven belül elérje: az adott napon egyszerre ötmillióan sakkozzanak a világ minden pontján.

A fesztiválra való meghívást Polgár Judittól kaptuk, mivel ez év júniusában a SAKKPALOTA képességfejlesztő program Referencia intézménye lettünk.

Iskolánk 2. c osztályos tanulói A padlás titka című sakkos színdarabot adták elő nagy sikerrel a fesztivál színpadán. A darab érdekessége, hogy iskolánk pedagógusa Bartáné Grúz Nikoletta, Niki néni írta Polgár Judit sakkmondókáit beleszőve.

A fellépés után a gyerekeknek bőven jutott idő arra, hogy szüleikkel együtt körülnézzenek az oktatás, a kultúra, a tudomány és a szórakoztatás szemszögéből egész napos programot kínáló családi rendezvényen. Gyűjthettek sakktallérokat a Sakkpalota sétány állomásain, ahol a referencia iskolák pedagógusai, így a mi iskolánk tanítói is állomásvezetők voltak.  Készíthettek Szamos marcipánból sakkfigurákat, sakktáblákat. Nézhettek profi sakkjátszmákat, színvonalas színpadi produkciókat. Kézműveskedhettek, sakkozhattak és a legvégén megkóstolhatták a 256 szeletes tortát.

Felejthetetlen élmény volt ez a nap gyereknek és felnőttnek egyaránt egy igazi Sakkországban.

2016

2018

Kreatív Oktatás  Workshop