Kedves Szülők!

Ezen a héten az iskolánkban folyó táncos képzést ismerhetik meg. A képzés, művészeti iskola keretében, a délutáni munkarendben zajlik. Célunk, hogy a gyerekek a tánc több műfajával megismerkedjenek.  Alsó tagozatban heti 4 órában, néptánccal és népi játékkal, kreatív gyermektánccal és jazztánccal, esztétikus testképzéssel és a klasszikus balett alapjaival ismerkedhetnek tanulóink. Felső tagozatban heti 5 órában, klasszikus balettel, jazztánccal, társastánccal, történelmi táncokkal és Graham-technikával. Az itt tanuló gyermekeknek fellépési és versenyzési lehetőséget is biztosítunk, hogy átélhessék a színpad varázsát.

Ha pedig tánc van, akkor mulatság is van, hiszen február mindenhol a farsangi ünnep időszaka. Ez vízkereszttől hamvazószerdáig, a nagybőjt kezdetéig tart. Ebben az évben  is megtartottuk intézményünkben a farsangot, csak a járványügyi helyzetre, való tekintettel, kicsit másképp. Tartsanak velünk és kukucskáljanak be egy rendhagyó farsangi magyar órába az első évfolyamon.

„A tánc a legmagasztosabb, a legmegindítóbb és a legszebb a művészetek között, mert nem puszta lefordítása és absztraktálása az életnek, hanem az élet maga.”

                                                                                                         (Martha Graham)