Bemutatkozik az Adventista Egyház

Az egyház történelme visszanyúlik a protestáns reformációig. Megalakulásának célja, hogy egybe gyűjtse azokat az embereket, akik várják Krisztus második eljövetelét.

A hetednapi adventisták elkötelezettek az egyetemes és egyéni vallásszabadság képviseletében. Azon munkálkodnak, hogy senkit ne lehessen megkülönböztetni vallási, faji, nemzetiségi vagy nemi okok miatt.

Az egyház szociális, gyermekvédelmi és egészségügyi programjai és intézményei világszerte évente milliók életét könnyítik meg. Kórházakat, szanatóriumokat, rendelőket működtet, köztük a Kaliforniában (USA) működő Loma Linda Egyetem és Szanatóriumot, ahol világviszonylatban is kiemelkedő kutatásokat végeznek a csecsemő-szívátültetés területén. Összesen mintegy 600 intézményben évente csaknem 18 millió beteget látnak el.

A Hetednapi Adventista Egyház működteti a világ egyik legnagyobb integrált oktatási rendszerét, melynek keretében csaknem 7500 oktatási intézményben – óvodáktól egyetemekig – megközelítőleg 1,8 millió diák tanul évente.

A Hetednapi Adventista Egyház egy olyan közösség, amely fontos értékeket képvisel minden ember számára. A Hetednapi Adventista Egyház a világ egyik legdinamikusabban fejlődő protestáns egyháza, amely egységes világszervezettelhitelvekkel rendelkezik.

Az egyháznak több mint 21 millió aktív, megkeresztelt tagja van, akik a világ 237 országából 216 országábanszervezett módon élik hitéletüket. Az adventisták több mint 140.000 gyülekezetben élik meg hitüket, mintegy 950 nyelven hirdetve Isten Igéjét.

A világon az egyháznak több, mint 260.000 aktív dolgozója van, amelyből közel 19.000 felszentelt lelkipásztor.

A bemutatkozó kisfilmünk ezen a linket elérhető:

Webes elérhetőségünk: https://adventista.hu/

____________________________________________________________________________

“Kedves leendő első osztályosok, kedves Szülők!

Sok szeretettel hívunk és várunk minden érdeklődőt a görögkatolikus hittanra. Számunkra a lexikális tudás helyett fontosabb az élményalapú oktatás, mely során életkori érettségük szintjén játékokkal ismerik meg a gyerekek a bibliai történeteket, és tapasztalják meg Isten szeretetét, és a vele való imádságos kapcsolat lehetőségeit. 

Szaplonczay Miklós és Debreczeni András hitoktatók”

______________________________________________________________________________

______________________________________________________________________________