DO60 – #MOZOGJOTTHON #MOVEATHOME – NAPI ONLINE MOZGÁSKAMPÁNYT INDÍTOTT A MAGYAR DIÁKSPORT SZÖVETSÉG

Élsportolókat, közéleti személyiségeket, influenszereket, testnevelőket, edzőket és egyetemi hallgatókat fog össze a Magyar Diáksport Szövetség (MDSZ) április elején induló kampánya, amely a koronavírus által okozott extrém helyzetre igyekszik hatékonyan reagálni. A program részeként az MDSZ saját közösségi médiacsatornáin napi rendszerességű edzéseket, otthoni környezetben végzett sportolással kapcsolatos ötleteket és inspiráló videókat, posztokat tesz közzé, amellyel motiválni szeretné a fiatalokat a mindennapi 60 perces testmozgás megvalósítására. A kampányt az EMMI Egészségügyért Felelős Államtitkársága támogatja.

Az MDSZ szeretné szakmai tudását és kommunikációs felületeit rendelkezésre bocsátani, és a diákokat, pedagógusokat és szülőket segíteni az egészségi és fittségi állapotuk fenntartásában. „Célunk az, hogy a WHO által az iskolás korosztálynak ajánlott napi 60 perc közepes-erős intenzitású testmozgást ebben a helyzetben is ösztönözzük, amely az MDSZ által útjára indított „DO60” mozgalom legfőbb üzenete.” – mondta el Balogh Gábor, az MDSZ elnöke. „Ennek érdekében április 1-jével elindítottuk a #mozogjotthon, #moveathome kampányunkat az MDSZ Facebook és YouTube csatornáján, és a fiataloknak szóló DO60 FacebookInstagram és YouTube csatornáinkon.”

A kisebbekhez a pedagógusokon, szülőkön keresztül szól a mostani kezdeményezés, amelynek részeként minden nap 14 órakor megjelenik egy 15-20 perces mozgásvideó az MDSZ Facebook oldalán. A videókat testnevelők, edzők, élsportolók és közéleti személyiségek készítik, kifejezetten az általános iskolás korosztályra szabva.

(http://www.mdsz.hu/hirek-hu/mdsz-hu-hu/2020/04/02/do60-mozogjotthon-moveathome/)

Ha szeretnének együtt mozogni dr. Szabó Tündével, Csisztu Zsuzsával, dr. Kiss Gergellyel, Talmácsi Gáborral, Kovács KOKO Istvánnal vagy éppen Szujó Zoltánnal, akkor kövessék a Magyar Diáksport Szövetség közösségi csatornáit!

MDSZ Facebook: https://www.facebook.com/diaksport

MDSZ YouTube: https://www.youtube.com/user/diaksport

DO60 Facebook: https://www.facebook.com/do60official

DO60 Instagram: https://www.instagram.com/do60_official/

DO60 YouTube: https://www.youtube.com/channel/UCs_b0aFPng6SSyREkmgYN4Q/videos

Mozogjunk otthon, kerüljünk ki egészségesebben ebből a helyzetből!