A Tarjáni Kéttanyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában 2019. november 25 – 29 –ig Projekthetet szerveztünk „Találmányok, felfedezések, különlegességek, újítások „ – témakörben. Az első nap házigazdája a készségtárgyak munkaközössége volt.

20 helyszínen 36 fél osztálynyi gyerekcsapat járta az iskolát, és kapott négyszer 20 percben élménydús programokat. Vendégeink olyan sportágakat hoztak az iskola falai közé, melyek különlegesek és újak voltak diákjaink számára.

A turul most nem egy madár, hanem egy izgalmas csapatjáték volt, melyet Joó Gyöngyi testnevelő mutatott be nekünk. Volt diákjaink, Szabó Marci és Csamangó Attila az általuk magas színvonalon űzött sportokba – vívás és kajak – engedtek betekintést. Bakos András emelt szintű MediBall oktatóval a zene és mozgás teljes harmóniáját tapasztalhattuk meg, Banda Árpáddal – olimpiai íjász, országos válogatott kerettag -„íjaztunk”. Hullahopp karika- és ugrókötélversenyt is tartottunk.

Az olimpiai SPORT-TOTÓ új ismeretekkel gazdagította a résztvevőket. A magyar labdarúgás napján az Aranycsapat legendája elevenedett meg előttünk eredeti hangban és képekben. Aki figyelt, játszva válaszolt a villámkérdésekre. Szabó Norbert a Zenesziget applikáció fejlesztője mutatta be alkotását, és Muzsika Learning Apps-szel dolgoztak a gyerekek. Magyar találmányokat rajzoltak, színeztek, gyors tanfolyamon sajátították el a Rubik-kocka összerakásának technikáját, puzzle-t igyekeztek kirakni olyan felfedezésekről, amelyeket a véletleneknek köszönhetünk. Elindultunk Leonardo nyomában, és néhány találmányát, az ejtőernyőt, a katapultot „utángyártottuk”, valamint búvárszemüveget adtunk Mona Lisára.

Reméljük, a programok sokfélesége vidám szórakozást nyújtott diákjainknak.