Iskolánk már igen korán, 1984-ben bekapcsolódott a mindennapos testnevelési program megvalósításába. Ez ebben az évben kísérletképpen csak az ország 3 általános iskolájában történt azért, hogy a tapasztalatok felhasználásával később általánossá válhasson.
A rendszeres és mindennapos sportolást is tartalmazó életmód kialakításában célunk az volt, hogy a rendszeres testedzés az életmód része legyen, szemléletbeli változásokat is igényelt. 1990 óta a hagyományos iskolai sportágak (atlétika, torna, labdajátékok, küzdősportok ) körét sokféle – leginkább szabadidős sportok mozgásformáival bővítettük. A heti öt testnevelésórából egy duplaóra ad lehetőséget e szabadidős sportágak gyakorlására.

Alsó tagozaton úsznak, kerékpároznak, görkorcsolyáznak, asztaliteniszeznek tanítványaink.
A felsősök úsznak, kerékpároznak, asztaliteniszeznek, jégkorcsolyáznak, tekéznek, íjászkodnak.

Természetesen teret adunk még különböző sportágak népszerűsítésére, bemutató foglalkozásokra, tehetségek kiválasztására, intézményen belüli és intézmények közötti játék – és mérkőzés lehetőségek kihasználására. A gyerekeknek a sportágak széles körét bemutatva könnyebb választani, melyiket űzik még szabadidejükben vagy magasabb, egyesületi szinten.