2019. október 25- én este 7 óra körül különös mozgolódásra figyelhettek föl a járókelők iskolánk főbejáratánál. Hatvanöt mindenre elszánt, német vagy angol nyelvet tanuló diák gyülekezett, majd vonult be az épületbe hálózsákkal, takaróval, hogy részesei legyenek egy kalandos éjszakai programnak, vállalkozó szellemű pedagógusaikkal együtt.

Évek óta hagyományosan október egyik hétvégéjén „Átolvassuk az éjszakát”, vagyis német ill. angol nyelvű ifjúsági regényeket,novellákat olvasunk fel közösen. A kiválasztott művek hosszúsága egyéb tevékenységeket is lehetővé tesz az éjszaka során. Ezek közül a legkedveltebb a zseblámpás kincsvadászat az iskola sötét folyosóin, termeiben. A kincsek fura kis plüss állatkák, amelyekből a szerencsésebbek akár többet is megtalálhatnak.

Azután a gyerekek szabadon választhattak, hogy egy általuk hozott könyvet olvasnak vagy az éjszakai „Film Maraton” résztvevőiként idegen nyelven néznek filmet.

Másnap reggel a közös reggelit követően teli hassal és élményekkel gazdagabban indultak haza a gyerekek, hogy az éjszakai alváshiányt otthon pótolják.