Az alsó tagozatos osztályok tanulóinak iskolán belül két programot is szerveztünk. Az egyiket, a Napos Oldal Sérült Emberekért Alapítvány segítségével szerveztük meg a kicsiknek. Az osztályok 20-30 perces turnusokban játékos program keretében ismerhették meg a vak emberek mindennapjait. Bizalmi játékot játszottak, amelynek lényege az volt, hogy egy akadálypályán segítették egymást a párok, valamint megismerkedhettek azokkal az eszközökkel is, amelyek a vakok mindennapjait segíthetik és megismerhették az ápoló, szociális segítő szakmákat, sőt még a segítő kutya kiképző munkába is betekintést nyerhettek.

Pályaorientáció Tűzoltóság
Pályaorientáció Gépműhely
Pályaorientáció Repülő


A Szegedi Rendőrkapitányság munkatársai segítségével bemutathattuk a rendőri pályát.
Rendőrautóba ülhettek, kipróbálhatták a védelmi ruhát és feltehették kérdéseiket a rendőröknek. Az 1. b osztály a két program megtekintését követően, ellátogattak a Délmagyarország szerkesztőségébe is. Az 1. a osztály a két programon kívül még egy vízilabda szakedző előadását is meghallgathatta a sportéletről, mint hivatásról. A 3.a osztály
egy vegyészeti bemutatón is részt vett.

A felső tagozatos osztályok 7. és 8. évfolyama iskolánkban hallgathatták végig a Gál Ferenc Főiskola Békési Szakképző Iskola és Kollégium Szegedi Tagintézményének
intézményvezető által tartott bemutatóját, melyen a hiányszakmákról, lehetőségekről beszélt diákjainknak. Ezt követően a 7. és 8. évfolyam Szent-Györgyi Agórában tartott
pályaválasztási napon a különböző standokon az érdeklődési körüknek megfelelően nézhettek
szét a diákok.

A 7. a osztály az Agórában tett látogatást követően az SBO épületébe ment, ahol vérnyomást mértek oxigénszint méréssel, és az újraélesztéssel ismerkedhettek meg.
A 7. b osztály a Biológiai Kutató központjába is látogatást tett.
Az 5. a osztály kerékpárra ült és kikerékpározott Algyőre, ahol a Tűzoltóság és Katasztrófavédelem interaktív nyílt napján foglalkozások keretében tölthették az időt.
Az 5. b és 5. c osztályok a SZC Krúdy Gyula Kereskedelmi, Vendéglátóipari és Turisztikai Szakgimnáziuma és Szakközépiskolájának oktatási kabinet termében ismerkedhettek meg a kereskedelmi szakma rejtelmeivel.

6. évfolyam számára buszos kirándulást szerveztünk Makóra a Galamb József Mezőgazdasági
Szakgimnázium és Szakközépiskolájába. Minden költséget a vendéglátó iskola állt.
Ezzel egy időben a Galamb József Mezőgazdasági Szakgimnázium és Szakközépiskolájának igazgatója előadás tartott iskolánkban a 7.c, 8.c, 8.a, 8.b, 5.b, 5.c osztályoknak a mezőgazdasági szakmákban rejlő lehetőségekről.

Intézményünk összes diákja betekintést nyerhetett a számára érdekesnek tűnő szakmákba.