Föld-Víz-Levegő díjátadó

Az ősz egyik utolsó szép, napfényes délelőttjét november 15-én 44 tanulóval a Bölömbika tanösvényen és a bivalyrezervátumban töltöttük el.

Köszönjük az előző tanév városi „Föld-Víz-Levegő”verseny I. helyezését elért csapatának, hogy ez megvalósulhatott, hisz ők az egyéni jutalmak mellett iskolánknak 75000 Ft értékben busz utalványt is nyertek.

A kiránduláson részt vevő tanulók a győztes csapat tagjai mellett azok a húsz, 2 fős csapat tagjai voltak, akik beneveztek az EFOP-3.3.6 Élménycentrum projekt keretében a “Kis Teleki-virág” vetélkedőre.

A tanösvény bejárását Hegedűs Anikó túravezetővel közösen tettük meg, aki sok-sok információval bővítette a tanulók ismereteit. A környék kialakulásának körülményeiről, a növény- és állatvilágáról hallhattak a résztvevők.

A túra után a program a Juhász Gyula Tanárképző Főiskola Interaktív Természetismereti Tudástárában folytatódott. A résztvevők honismereti óra keretében segítséget kaptak Erdély kultúrtörténetével és természeti értékeivel kapcsolatos vetélkedősorozat II. fordulójához szükséges ismeretek megszerzéséhez..

Jó hangulatban, kellően elfáradva, tele élményekkel érkeztünk vissza kora délután iskolánkhoz!

                                                                                     Földeák Imréné és Bálint Judit